Ervaringen van een maatje, december 2017

Bij Sandra en Rick begonnen de problemen met een lening voor de bruiloft. Afbetalen lukte niet, omdat er telkens onvoorziene kosten waren. Een kapotte auto en reparaties aan het huis bijvoorbeeld.  Daarbij zorgde een ooit verkeerd ingevuld toeslagenformulier voor problemen met de belastingdienst, problemen waar ze maar niet uitkwamen.  En toeslagen waar je naar de regel van de wet geen recht op hebt, maar waarvan het geld al lang uitgegeven is  …

Rick had als vrachtwagenchauffeur geen vaste werkgever. Toen hij ziek werd en tijdelijk niet kon werken, zakten ze financieel door het ijs. In deze periode werd hun eerste kindje geboren. Ze raakten overspannen van de stress. Hun grootste angst werd dat ze hun kind niet konden geven wat het nodig had.

De diaconie van de kerk sprong bij, maar verwees hen ook naar SchuldHulpMaatje. Samen met hun maatje werden alle financiële zaken op een rijtje gezet.

En hij begeleidde hen naar een schuldsaneringstraject. Tegelijkertijd leerde hij hen hoe je een administratie bijhoudt en een begroting maakt. Zo veel mogelijk deden Sandra en Rick (maar vooral Sandra) dit zelf.

Hierdoor kregen ze veel beter overzicht over hun situatie en zo konden ze zelf ontdekken waarop bezuinigd kon worden. Ze zijn hun maatje ook dankbaar dat hij hen hielp om alle misverstanden bij de belastingdienst uit de weg te ruimen. Tijdens de schuldsanering moeten ze voorlopig rondkomen van 80 euro per maand. Niet makkelijk, maar er is weer rust in hun hoofd. En na deze periode weten ze hoe ze in de toekomst schuldenvrij kunnen blijven.

Deze ervaringen betreffen onbekende personen uit een ander deel van het land. Wel kunnen ervaringen van maatjes in Drachten en omgeving gelijkenis vertonen met die uit het bovenstaande verhaal.

Project SchuldHulpMaatje en omgeving: Klaas Boersma, Ate Klomp (coördinatoren).
Voor inlichtingen en informatie:
T: (06) 192 272 29; E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. W: www.schuldhulpmaatje.nl
Ate Klomp

Zoeken