Ervaringen van een maatje, juni 2017

Zo maar een straat, ergens in Nederland, buurvrouw Corrie was niet onvriendelijk en op haar tijd een behulpzame vrouw. Haar huwelijk raakt in zwaar weer en uiteindelijk draaide het uit op een scheiding.
Hoe het toen ging met Corrie? Ze liet er niet veel los. Ze had het veel te druk met het zorgen voor haar vier kinderen. Daarnaast werkte ze, had ze altijd gedaan, maar het was wel lastiger te combineren nu ze er alleen voor stond. En ze bleef volhouden.
Corrie leende telkens melk of eieren bij de buren, omdat ze die ‘vergeten’ was mee te nemen. Maar ze bracht het nooit terug. Ze had gewoon geen geld voor boodschappen. Met haar kinderen zat ze in de kou en zonder eten. Door haar man verlaten, ziek en vervolgens werkloos kreeg ze haar zaken niet meer bij elkaar. Ze was te verdoofd en te ziek om een oplossing te bedenken. Toen kreeg ze maatje Ilse. Het duurde even voordat Corrie doorhad dat ze Ilse echt kon vertrouwen. Nu herken je haar niet meer terug. Ze heeft haar zaken weer op orde en is weer aan het werk. Haar maatje Ilse vergeet ze nooit meer.  

Heeft u ook zo’n buurvrouw? Dat zou zomaar kunnen.
Meer dan een miljoen mensen hebben schulden en hebben geen idee hoe ze er ooit nog van af kunnen komen.  
Er zijn ook nog eens 3 miljoen mensen met betalingsachterstanden. Als zij niet snel drastische maatregelen treffen lopen ook zij vast in schulden. Incassokosten jagen die snel hoog op.  

(Deze ervaringen betreffen onbekende personen uit een ander deel van het land. Wel kunnen ervaringen van maatjes in Drachten en omgeving gelijkenis vertonen met die uit het bovenstaande verhaal.)

Project SchuldHulpMaatje en omgeving: Klaas Boersma, Ate Klomp (coördinatoren).
Voor inlichtingen en informatie:
T 06 192 272 29;
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.schuldhulpmaatje.nl

Ate Klomp (coördinator)

Zoeken