Kerkdiensten PGDrachten

Onderstaand de kerkdiensten voor de komende weken.

Een totaaloverzicht van 2017 is te downloaden (PDF) vanuit de map Documenten/Kerkdienstrooster

Dinsdag 16 januari
Neibertilla
10.30 uur:         Minze Postma

Zondag 21 januari
Oase
09.30 uur:         Ds. J. de Jong (H.A.) k.n.d.
Oppasdienst:    Jenny Terpstra en Marije Noteboom

De Schakel
19.30 uur:         Ds. E.J. Terpstra uit Urk m.m.v. Looft de Heer uit Wijnjewoude

Menorah
09.30 uur:         Ds. A.H. Boschma (H.A.) knd. Na de dienst ontmoeting en koffie.

Zuiderkerk
09.30 uur:         Ds. L. de Ruiter (H.A.)

De Arke
10.00 uur:         Ds. N.J. v.d. Herik (H.A.)knd. Voor de dienst koffiedrinken

11.00 uur:         Ds. Harmen Jansen. Voor de dienst koffiedrinken

Hervormde Kapelgemeente
9.30 uur:           Ds. G. van der Berg uit IJsselmuiden. Viering Heilig Avondmaal

k.n.d. is kindernevendienst groep 1 t/m 8
t.n.d. is tienernevendienst

Collecten zondag 21 januari
Eerste rondgang:          KiA Noodhulp
Tweede rondgang:        Pastoraat
Bij de uitgang:              Jeugdwerk.

Eerste rondgang:          Diaconie
Tweede rondgang:        Eredienst Grote Kerk

Dinsdag 23 januari
Neibertilla
10.30 uur:         Michel van Heijningen

Zondag 28 januari
De Oase
09:30 uur:         Ds. G. den Dikken knd. (Doopdienst)
Oppasdienst:    Marjan Mulder, Jacoba v.d. Ploeg en Christina de Jager
19.30 uur:         Ds. J. Kroon uit Garyp (Welkomstdienst) m.m.v. Chr. Wester-Lauwers Mannenkoor uit Buitenpost.

Menorah
09.30 uur:         Ds. N.J. v.d. Herik. KND. Na de dienst ontmoeting en koffie.
19.00 uur:         Avonddienst met Schola Liturgica, zie onderaan deze pagina

Zuiderkerk
09.30 uur:         Ds. A. Vriend uit Ouwsterhaule

De Arke
10.00 uur:         Ds. J.K. Bolt. Knd. Voor de dienst koffiedrinken

Grote Kerk
11.00 uur:         Ds. Henk Pol uit Zuidhorn. Vanaf 10.30 uur ontmoeting en koffie

Hervormde Kapelgemeente
09.30 uur:         Ds. H.J.H. Pap uit Sint-Jansklooster
17.00 uur:         Ds. J.A.A. Geerts uit Zalk, Zangdienst

k.n.d. is kindernevendienst groep 1 t/m 8
t.n.d. is tienernevendienst

Collecten zondag 28 januari
Eerste rondgang:          CDD-st. Present
Tweede rondgang:        Pastoraat
Bij de uitgang:              Eigen jeugdwerk

Eerste rondgang:          Diaconie
Tweede rondgang:        Eredienst Grote Kerk

Evensong op 28 januari om 19.00 uur in de Menorah met Schola Liturgica
Al weer enkele jaren wordt in de Menorah af en toe een zogenaamde ‘evensong’ georganiseerd. Zo ook weer op zondag 28 januari.
Deze keer is het anders dan anders, omdat we een bijzonder koor uit Leeuwarden hebben uitgenodigd. De Choral Evensong is een gezongen Avonddienst volgens de lezingen in de Anglicaanse traditie die dagelijks worden uitgevoerd in de Anglicaanse kathedralen in Engeland. Vaste onderdelen zijn De Lofzang van Maria en de Lofzang van Simeon en een gezongen Onze Vader.

De Schola Liturgica zal onder leiding van Geke Bruining-Visser een Engelse evensong ten gehore brengen. En natuurlijk is er ook samenzang.
Dit koor weet hoe een evensong er uit hoort te zien, ze zijn net terug van een tournee door Engeland met optredens in o.a. de Westminster Abbey en de St. Pauls Cathedral in Londen.

U bent van harte welkom.

Kerkdienstrooster 2017 en 2018
Omdat veel vrijwilligers van PGDrachten vroegen naar een kerkdienstrooster zijn deze te vinden als een PDF-bestand in de map Documenten. Met enige regelmaat zal de laatste versie geplaatst worden.
Centraal aanspreekpunt van de Kerkdienstroostercommissie is:
Dhr. J. Schoonhoven
Wijzigingen in het preekrooster dient u hier door te geven.
Op deze, centrale website van PGDrachten is een (niet altijd actueel) kerkdienstenrooster te downloaden. De datum van verschijnen is aan het document toegevoegd.

KERKOMROEP-webradio
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.
Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00 per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken.

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan links boven in Klik hier om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.
Op uw iPad, kunt u de dienst beluisteren via live uitzending.

Wijk West en Zuid, Henk Janssens, tel. 0512-510837
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, tel.0512-516060