Kerkdiensten PGDrachten

Onderstaand de kerkdiensten voor de komende weken.

Een totaaloverzicht van 2017 is te downloaden (PDF) vanuit de map Documenten/Kerkdienstrooster

Zondag 12 november
De Oase
9.00 uur:           Ds. J.D. de Haan uit Beetsterzwaag
Oppasdienst:    Renske Hiddink en Douwina Snip
10.30 uur:         Ds. J. de Jong (Kerk-School-en Gezinsdienst m.m.v. Het Anker)
Oppasdienst:    Marjan Mulder, Jacoba v.d. Ploeg en Esther de Jager

De Schakel
19.30 uur:         Ds. M.J. Koppe uit Dokkum m.m.v. Sjongers Fan Spitael uit Harich

Menorah
09.30 uur:         Ds. A.H. Boschma (Kerk-School-en Gezinsdienst m.m.v. Mozaïek)

Zuiderkerk
9.30 uur:           Ds. N.J. v.d. Herik

De Arke
10.00 uur:         Ds. G. de Dikken (H.A.) knd. Voor de dienst koffiedrinken

Grote Kerk
11.00 uur:         Ds. Mariska Kloppenburg. Vanaf 10.30 uur ontmoeting en koffie

Hervormde Kapelgemeente
09.30 uur:         Dr. G. Bos uit Urk Viering Heilig Avondmaal

Collecten zondag 12 november
Eerste rondgang:          Binnenlands diaconaat (doorgeefcollecte)/Diaconie West HA
Tweede rondgang:        Pastoraat
Bij de uitgang:              Voor het eigen jeugdwerk

Eerste rondgang:          Diaconie
Tweede rondgang:        Eredienst Grote Kerk

Woensdag 15 november
Neibertilla

19.00 uur:         Mw. G. Koopmans (HA)

Zondag 19 november
De Oase

09:30 uur:         Ds. J. de Jong (H.A.) m.m.v. De Oase Mannen knd
Oppasdienst:    Jenny Terpstra en Marije Noteboom
19.30 uur:         Da. M.T.M. Sijtsma-van Oeveren (Welkomstdienst) m.m.v.
Interkerkelijk Mannenkoor uit Drachten

Menorah
09.30 uur:         Ds. A.H. Boschma (H.A.) knd (Gezamenlijk met wijk Zuid)

Zuiderkerk
09.30 uur:         zie Menorah

De Arke
10.00 uur:         Geestdrift. Delen brood en wijn, Agape maaltijd. Knd groep 1 t/m 3.
Voor de dienst vanaf 09.30 uur koffiedrinken

11.00 uur:         Ds. Harmen Jansen, vanaf 10.30 uur ontmoeting en koffie

Hervormde Kapelgemeente
09.30 uur:         Ds. K. de Graaf uit Kallenkote

k.n.d. is kindernevendienst groep 1 t/m 8
t.n.d. is tienernevendienst

Collecten zondag 19 november
Eerste rondgang:          Diaconie/Binnenlands diaconaat doorgeefcollecte (HA Noord, Oost, Zuid)
Tweede rondgang:        Pastoraat
Bij de uitgang:              Eigen jeugdwerk

Eerste rondgang:          Diaconie
Tweede rondgang:        Eredienst Grote Kerk

Woensdag 22 november

19.00 uur:         Mw. L. Dijkshoorn

Donderdag 23 november
Woonzorgcentrum de Wiken

15.30 uur:         Ds. A.H. Boschma

Woensdag 8 november
19.00 uur:         Dhr. H. Bouma

Welkomstdienst 19 november
Van harte nodigen wij u uit om deze welkomstdienst bij te wonen. Samen met ds. M.J.M Sijtsma–van Oeveren en m.m.v. het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten, o.l.v. Freddy Velskamp, hopen wij op een gezegende en fijne dienst. Iedereen is welkom.
Graag tot ziens in de Oase

Avonddienst Leonard Cohen 26 november 2017
Een avonddienst in de Menorah met een muzikaal thema, in deze dienst staat centraal een prachtig lied van Leonard Cohen: het nummer Hallelujah.
De leiding van deze dienst is in handen van ds. P. van de Peppel uit Assen.

Het ‘Hallelujah’ van de Canadese dichter, zanger en liedschrijver is één van zijn meest bekende liedjes. Het is ook het lied van Cohen dat het meest door anderen is uitgevoerd.
Zijn teksten, denk bijvoorbeeld ook aan het lied ‘Suzanne’, hebben vaak verwijzingen naar bijbel en geloof. Cohen is van joodse huize en bracht vijf jaar door in een Boeddhistisch klooster.
Cohen maakte al vanaf 1967 platen en is daar, met tussenpozen, eigenlijk tot aan zijn overlijden in 2016 mee doorgegaan.
Liederen en muziek van Cohen worden gebruikt als uitgangspunt voor deze speciale kerkdienst. Op zoek naar de religieuze laag in zijn teksten. We zingen mee met liedjes van Cohen, we luisteren ernaar en kijken naar enkele videoclips.
Ook heel bijzonder: enkele jonge muzikanten uit wijk Oost (Elise Akkerman, Ingrid Adema en Bianca Adema) zullen het nummer Hallelujah ten gehore brengen en begeleiden zichzelf op piano, gitaar en hobo.
Kortom, zeer de moeite waard.

Praktische gegevens:
Datum en tijd:Zondagavond 26 november 2017, 19.00 uur
Plaats:Menorah
Organisatie:Eredienstcommissie Drachten-Oost

Kerkdienstrooster 2016 en 2017
Omdat veel vrijwilligers van PGDrachten vroegen naar een kerkdienstrooster zijn deze te vinden als een PDF-bestand in de map Documenten. Met enige regelmaat zal de laatste versie geplaatst worden.

Centraal aanspreekpunt van de Kerkdienstroostercommissie is:
Dhr. J. Schoonhoven
Wijzigingen in het preekrooster dient u hier door te geven.

Op deze, centrale website van PGDrachten is een (niet altijd actueel) kerkdienstenrooster te downloaden. De datum van verschijnen is aan het document toegevoegd.

KERKOMROEP-webradio
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.
Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00 per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken.

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan links boven in Klik hier om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.
Op uw iPad, kunt u de dienst beluisteren via live uitzending.

Wijk West en Zuid, Henk Janssens, tel. 0512-510837
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, tel.0512-516060