Gebed van de week

 
     
     

Tunesië: Grote zorgen om vermiste moslimbekeerling

Nabil*, een pastor van een kleine kerk in Tunesië, maakt zich grote zorgen om kerklid Zine*. Zine is al enkele dagen vermist. Nabil is bang dat iemand uit Zines familie hem iets heeft aangedaan.

Zine is nog niet zo lang christelijk en heeft een moslimachtergrond. Hij werd onlangs lid van de kerk van Nabil. Zine volgde een discipelschapstraining bij Nabil, maar die heeft hem inmiddels al enkele dagen niet meer gezien. De onverwachte verdwijning baart hem veel zorgen.

In Tunesië staan moslimbekeerlingen onder grote druk. De familie en gemeenschap accepteert het vaak niet dat een moslim christelijk wordt. Sommige christenen worden ontvoerd door islamitische milities of worden aangevallen. Anderen worden door hun familie opgesloten in huis en zwaar mishandeld.


Dank- en gebedspunten

 Dank de Here God dat Nabil de mogelijkheid had om Zine een discipelschapstraining te geven. Bid om rust en wijsheid voor Nabil in deze spannende tijd.

 Bid om kracht en bescherming voor Zine. Bid dat hij veilig en ongedeerd terugkeert.

 Nabil geeft de training aan meerdere moslimbekeerlingen. De vermissing van Zine kan hen afschrikken de training te blijven volgen. Bidt u om volharding in geloof en om bescherming voor hen?

 

Women to Women Live

 
Aan alle vrouwen in de kerk…   Women to Women Live, wie gaan er mee?Zaterdag 10 maart 2018 vindt het vrouwenevenement Women to Women Live plaats. Tijdens het evenement wil Open Doors vrouwen uit de vervolgde kerk bemoedigen, met gebed en betrokkenheid. Tegelijkertijd is de kans groot dat de verhalen uit de vervolgde kerk jou ook persoonlijk bemoedigen.
De dag is voor vrouwen van alle leeftijden. Het is een mooie gelegenheid om je te verdiepen in de vervolgde kerk en in de pauze kan je een lekker hapje eten en bijkletsen. Je kan ook nog even shoppen! Er worden allerlei vrouwenproducten verkocht, gemaakt door vrouwen uit de vervolgde kerk.
Datum: Zaterdag 10 maart 2018
Tijdstip: 10.00 – 15.30 uur
Locatie: De Basiliek Veenendaal
Spreeksters: Sofia uit Indonesië en Paulien Vervoorn
Muziek: FaVor 
 
Sofia uit Indonesië en Paulien Vervoorn zullen iets delen over het thema ‘Gebroken en toch heel’. Dit verwijst naar de troost en genezing die de Here God wil brengen in gebroken situaties.
Sofia komt via haar werk veel in aanraking met vrouwen uit de vervolgde kerk en vertelt hun verhalen. Paulien, schrijfster van onder andere Geloofwaardig spreken en Hartelijk getalenteerd, geeft een inspirerende les over hoe wij vrouwen uit de vervolgde kerk kunnen steunen.
Bestel je gratis kaarten via opendoors.nl/women.

Ranglijst Christenvervolging 2018

WAAR GELOOF HET MEEST KOST
Open Doors stelt jaarlijks de Ranglijst Christenvervolging samen om in kaart te brengen waar christenen het zwaarst worden vervolgd. Het doel is tweeledig: bewustwording creëren van christenvervolging en ontwikkelingen in de gaten houden om er als organisatie op te reageren met projecten en hulpverlening. Open Doors definieert christenvervolging als: ‘Het bewust vijandig bejegenen van christenen in woord en daad vanwege hun geloofsovertuiging’.

 
 

Gebedsavond voor de lijdende kerk

Open Doors logo

Maandag 19 maart 2018, is d.v. weer onze gebedsavond voor de lijdende kerk van 20.00 tot 22.00 uur
De Bolder 75
9206 AP Drachten

Voor meer informatie over de gebedsavonden.
Jelle Hiemstra
De Marke 94
9203 DW Drachten
0512 521554
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom gebedsgroepen?
Bidden voor de vervolgde kerk is belangrijk.
Christenen die na gevangenschap vrijkomen zeggen vaak dat ze gemerkt hebben dat broeders en zusters voor hen gebeden hebben.
Vaak zijn het de mannen uit de vervolgde kerk die in de schijnwerpers staan omdat ze gevangen zitten of gevaar lopen. De echtgenotes staan veelal in de schaduw, terwijl ze net zo de gevolgen van verdrukking ervaren. Ze weten wat het is om geen bron van inkomsten meer te hebben. Ze worden nagekeken worden in het dorp en hun kinderen worden uitgejouwd omdat hun vader gevangen zit.

Zoeken