Wereldwinkel nieuws

De maand van de cacao
In februari brengt Wereldwinkel Drachten de cacao voor het voetlicht. Deze wintermaand is bij uitstek geschikt om een kop (h)eerlijke warme chocolademelk te nuttigen. Met de intens volle smaak maak je met deze biologische cacao de lekkerste chocolademelk. En als je een slok neemt, denk dan daarbij even aan de Azteken. Dit indianenvolk in Mexico bedacht dit heerlijke drankje. Pas later werd ontdekt dat je van cacao nog veel meer lekkers kunt maken, zoals chocolade!
De pure cacaopoeder is afkomstig uit de Dominicaanse republiek en is daarmee het grootste  exportland ter wereld. De cacaoboeren krijgen voor hun cacaopoeder eerlijk betaald en ontvangen een fairtrade ontwikkelingspremie. Dit besteden ze aan projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun dorp of gemeenschap. Ruim 140.000 boeren, verenigd in coöperaties, zijn aangesloten bij Fairtrade. Zij vinden organisatievorming de beste weg voor boeren om hun positie in de handelsketen te versterken, zodat ze kunnen blijven investeren in een duurzame toekomst.
Het TV- programma, Kassa, heeft  de biologische cacaopoeder van Fair Trade als beste beoordeeld.
En wist u dat de chocoladehagelslag van Fair Trade met de smaken puur, melk en vlokken na lang testen en proeven ‘fairbeterd’ is? Ze zijn er namelijk in geslaagd de bietsuiker in de hagelslag te vervangen door fairtrade rietsuiker uit Mauritius! Een boterham met hagelslag of vlokken, maakt behalve voor de cacaoboeren, nu ook het verschil voor de suikerrietboeren. Dat is goed nieuws voor de consument én voor de rietsuikerboeren.

In de maand februari krijgt u in de wereldwinkel bij besteding van tenminste €10,00 een pakje cacao gratis. Dat is deze cacao meer dan waard.
Wereldwinkel Drachten, Zuidkade 62.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.drachten.wereldwinkels.nl
Tity Wouda – de Vries

Zoeken