Overige Activiteiten

9 december: Ontmoetingsdag met Pakistaanse christenen

Jubilee Campaign nodigt u van harte uit voor een ontmoetingsdag voor Nederlandse en Pakistaanse christenen op zaterdag 9 december. Samen met de Pakistan Christian Political Foundation (PCPF) organiseren we een zeer gevarieerd dagprogramma, met aandacht voor mensenrechten en geloofsvervolging, maar ook voor het komende kerstfeest.

Pakistan staat bekend als land waar christenen het erg zwaar hebben. Velen van hen vluchten daarom naar het buitenland, waaronder Nederland. Hoewel ze proberen hun eigen taal en godsdienstige gebruiken in ere te houden, zoeken ze ook graag aansluiting bij Nederlandse kerken. Het dagprogramma wordt dan ook gehouden in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) De Kandelaar in Stadskanaal.

Tijdens de ontmoetingsdag vieren we de Internationale Mensenrechtendag, die jaarlijks op 10 december wordt gehouden. We zullen stilstaan bij mensen die hun land hebben moeten verlaten vanwege vervolging. Daarnaast wordt een uniek optreden verzorgd door de Indiase gospelzanger Balbir Suffi. Verder zal de voorganger van GKv De Kandelaar samen met ons alvast nadenken over de komende viering van Jezus’ geboorte.

Verhalen uit het veld
Peter Bronsveld, Mirjam Bos en Ijaz Zulfquar, die dit jaar reizen hebben gemaakt naar onder meer Nigeria, Irak, Pakistan en Thailand, zullen op 9 december vertellen over het werk van Jubilee Campaign. Zij kunnen u uit de eerste hand vertellen over de situatie van christenen in deze landen en over het werk dat Jubilee Campaign voor hen doet. U kunt onze collega’s uiteraard ook persoonlijk ontmoeten en vragen stellen over hun werk.

Wilt u graag in contact komen met christenen die geloofsvervolging aan den lijve hebben ondervonden, en vindt u het interessant om kennis te maken met hun cultuur? Dan zien we u graag op de ontmoetingsdag op 9 december! U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur
Adres: Navolaan 28 (Navigeren naar Amerikalaan 2), 9501 VJ Stadskanaal
Lunch: Voor voldoende eten wordt gezorgd
Toegang: Gratis 

International Human Rights Day & Christmas 2017
Organizers: Jubilee Campaign & Pakistan Christian Political Foundation
Date: 9th December 2017 Timing 10:00 – 17:30 hrs
Address: GKv De Kandelaar Kerk,  Navolaan 28 (Navigeren naar Amerikalaan 2), 9501VJ, Stadskanaal

Program:
10:00 Arrival (tea, coffee, chatting, contact making)
11:00 Welcome song by children Pakistani-Dutch Community
•Song: Khan Sahib Younas Mehdi
•Song: Mrs Anila Yousaf
•Song: 

12:00 Christmas message by  Ds. A. J. van Zuijlekom   
12:30 (Light lunch)
13:00 International Human Rights Day 2017
•Welcome by Aroosh Zulfquar
•Universal Declaration of Human Rights by Hans Noot- Gerard Noodt Foundation for FoRB
•Legal Assistance for Blasphemy Accused & Families by Mirjam Boss of Jubilee Campaign
•Song by Balbir Suffi:  آؤ چڑھ جاؤ رب دے پیاریو، گڈی چلی یسوع نام دی 
•United We stand by Ijaz Mathew Zulfquar PCPF
•Helping the Asylum Seekers in the Netherlands by John Van Tilborg, Director INLIA

14:00 tea, coffee, drinks
•14:30 Empowering the powerless by Else & Cor Snieder of Corsela Aid-s Network
•Birth of Christ; a hope for mankind by Annette Van Leeuwen of Gomarus College, Groningen
•Presidential Address by Peter Bronsveld Jubilee Campaign

15:00 Gospel Singing by Balbir Suffi
17:30 Pakistani Dinner

Note: Participants may leave after dinner. Gospel Singing will continue by Balbir Suffi until 19:00

For more info please contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  0636588328, 0685280498

Gemeente Groei Groepen.

Thema 2017-2018  ‘De hoop die in ons leeft’
Er is nieuw gespreksmateriaal verschenen voor groeigroepen voor seizoen 2017/2018 met als thema ‘De hoop die in ons leeft’. Het materiaal is samengesteld op basis van de eerste brief van Petrus, een brief waar je veel van je eigen leven in zult herkennen.
Petrus schreef zijn brief aan christenen uit de eerste eeuw, een tijd die veel lijkt op de onze. De rode lijn door het nieuwe boekje wordt de vraag hoe jij christen kunt zijn als je in de minderheid bent en hoe jij in een verwarrende tijd als de onze kunt leven vanuit de hoop van het evangelie. In het boekje worden ook ‘Hoopvolle verhalen’ opgenomen van christenen in kerk en samenleving.
 
Het Evangelisch Werkverband binnen de PKN stimuleert gesprekskringen waarbij het gaat om groei in geloof, gemeenschap en gastvrijheid. Binnen deze groepen gaat het om bevordering van het ‘geloofsgesprek’.
 
Er wordt in deze groepen gebruik gemaakt van het materiaal van het EWV.
Meestal komt de groep om de 2 of 3 weken bijeen. Een GGG bestaat uit minimaal 3 en uit maximaal 12 personen. Het werkboekje kan besteld worden bij de Evangelische Boekhandel of via de site: www.ewv.nl. Daar vindt u meer informatie hierover.
U kunt ook zelf een Groeigroep beginnen.
 
Heb jij belangstelling dan kun je contact opnemen met de coördinator van de Gemeente Groei Groepen van het EWV in Drachten: 
Karel Boomsma. Stationsweg 75 9201GJ  Drachten
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T(0512)52 38 12 
T(06) 536 482 19
 
 

Zoeken