Alle Activiteiten

In de submenu's kunt u alle activiteiten van PGDrachten vinden verdeeld in:
- Activiteiten Vorming & Verdieping 2016 - 2017
- Overige activiteiten.
Maar eerst een kort verslag van Leerhuis over de Sjabbat.

Leerhuis over de Sjabbat, een verslagje
Voorjaar 2017 hebben we in de Menorah een leerhuis gehouden; 7 bijeenkomsten. Het begrip leerhuis komt voort uit de joodse traditie van Bijbelstudie, het zogenoemde lernen. Lernen in een leerhuis betekent zelf leren en vooral samen leren. De 15 deelnemers kwamen uit de PGDrachten (breed) en de GKV Drachten. De sfeer tijdens de bijeenkomsten werd als uitstekend ervaren. Alle leden vonden dat ze voldoende aan bod konden komen in de gesprekken; er was een grote openheid onder de leden.

We hebben gelernd met behulp van een cahier van de stichting LEV. In het cahier staan Bijbelteksten en teksten en citaten uit o.a. de Talmoed en van rabbijnen. Met behulp van vragen wordt richting en houvast gegeven om met elkaar het gesprek aan te gaan. 

We hebben veel meer zicht gekregen op de Sjabbat zoals die in de Bijbel bedoeld is en hoe die kan worden beleefd. Je ontkomt er niet aan: het heeft ons ook doen stilstaan bij de zondag. Geen vervanger van de Sjabbat, maar wel een dag die we apart hebben gezet (dit is heiligen). Hoe geef je gepast inhoud aan die dag als dag voor God en als dag voor ons mensen.

Ds. Johannes van der Meer uit Akkrum heeft de groep begeleid. Hij was aanwezig bij de eerste, de derde en de laatste bijeenkomst. Er is veel waardering voor de inbreng van ds. Van der Meer (de drie bijeenkomsten en zijn reacties op opmerkingen/vragen uit het logboek dat van elke bijeenkomst werd gemaakt). Hij heeft veel kennis en wordt als boeiend ervaren. De meeste deelnemers denken dat het leerhuis minder goed uit de verf zou zijn gekomen als er geen begeleiding zou zijn geweest.

Het grootste deel van de groep heeft aangegeven volgend seizoen weer te willen deelnemen aan een leerhuis; misschien allemaal wel. Het enthousiasme droop er van af. We willen ook dan weer gebruik maken van een LEV-cahier en weer met beperkte begeleiding. Onderwerp met de hoogste score betreft de Scheppingsverhalen.

In de groep is daarnaast behoefte gebleken aan kennisoverdracht over het Jodendom; bijvoorbeeld door een spreker uit te nodigen.

Namens het Leerhuis,
Jan van der Lei

Vorming en Verdieping 2016-2017
Het Vormings- en Verdiepingsprogramma voor dit seizoen is weer klaar. Het is weer een aantrekkelijk programma geworden. De leden van de commissie hebben met veel plezier gewerkt aan het samenstellen van het programma. Er is ook een aantal bijzondere activiteiten.

Een aantal activiteiten is tot stand gekomen in samenwerking met de Beleefbibliotheek Smallinger-land. Ook werken we samen met andere kerkgenootschappen en geloofsgroepen. We zijn blij dat deze samenwerking al sinds een aantal jaren bestaat.
Weet u welkom allemaal. 
Een rijk gezegend seizoen gewenst namens de Commissie Vorming en Verdieping Drachten Breed.

Twee  opmerkingen van onze kant:
Wanneer u mee wilt doen met een activiteit, wilt u zich dan beslist opgeven vóór de datum die bij de activiteit vermeld staat? Als we geen opgave krijgen zijn we genoodzaakt om een activiteit af te zeggen, terwijl vaak op de avond zelf blijkt dat dit niet had gehoeven. Mocht u daarna verhinderd zijn, wilt u zich dan afmelden? Soms kunnen we een ander nog blij maken met uw leeggevallen plek.

Bij vervoersproblemen kunt u altijd contact opnemen.

Dit programma wordt u aangeboden door de Commissie Vorming en Verdieping Dachten Breed van de Protestantse Gemeente te Drachten: 
Wijk de Oase:   Mevr. T. Riedstra, T: (0512) 54 64 53, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Wijk Oost:       Vacant
Wijk Zuid:        Vacant
Wijk West:       Dhr. Maarten Treurniet, T: (0512) 51 28 36, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Drachten Breed:Mevr. Aukje de Bildt, T: (0512) 51 05 54, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het complete programma is als PDF-bestand te downloaden vanuit de map Documenten/Vorming & Verdieping.

De commissie wenst u een rijk gezegend seizoen en hoopt u bij de activiteiten te ontmoeten.
Aukje de Bildt

Informatie Gemeente Groei Groepen:
Eduard Meijburg, 't Swin 27, 9201 XV Drachten,
tel. 519202, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorming en Verdieping

Activiteiten

September 2017
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
09:30
De Arke, Drachten, Nederland
Stiltemoment in De ArkeMediteren brengt rust en heilzame onrust, verdieping en authenticiteit.Samen mediteren schept verbondenheid, [...]
Datum :   5 september 2017
6
7
8
9
10
11
12
09:30
De Arke, Drachten, Nederland
Stiltemoment in De ArkeMediteren brengt rust en heilzame onrust, verdieping en authenticiteit.Samen mediteren schept verbondenheid, [...]
Datum :  12 september 2017
13
14
Geen afbeelding
20:00
Op 5 september 2017 is het precies 10 jaar geleden dat we in de Arke zijn gestart met het [...]
Datum :  14 september 2017
15
16
17
18
19
09:30
De Arke, Drachten, Nederland
Stiltemoment in De ArkeMediteren brengt rust en heilzame onrust, verdieping en authenticiteit.Samen mediteren schept verbondenheid, [...]
Datum :  19 september 2017
20
21
20:00
De Centrum Kerken van Drachten bieden weer een seizoen vol met activiteiten. Het Centrum Kerken Overleg gaat verder dan alleen een geografische verbinding tussen kerken in het centrum van Drachten [...]
Datum :  21 september 2017
22
23
24
Geen afbeelding
11:00
De Centrum Kerken van Drachten bieden weer een seizoen vol met activiteiten. Het Centrum Kerken Overleg gaat [...]
Datum :  24 september 2017
25
26
09:30
De Arke, Drachten, Nederland
Stiltemoment in De ArkeMediteren brengt rust en heilzame onrust, verdieping en authenticiteit.Samen mediteren schept verbondenheid, [...]
Datum :  26 september 2017
27
28
29
30

Zoeken